Figueres circulació Daliniana

Conciutadans i visitans de Figueres,
Figueres és un caos Dalinià, concretament la circulació viaria. Desprès una llarga jornada laboral estic a casa, els nens ja dormen i jo faig el cigarret davant de la pantalla de l´ordinador. Teoricament ja he reflexionat i estic calmat dels nervis que pateixo cada dia per anar treballar, portar els nens a escola o comprar. Aclaro que necessito el cotxe, moto o furgona per desplaçar-me i que faig molts dels encàrregs a peu, no sóc ecologista però si que m´agrada rentabilitzar el poc temps de que disposo.


Anem per feina, Figueres d´un temps ençà ha esdevingut una odisea circulatoria, carrers tallats, obres, camions de neteja viaria, trailers...

Hi ha vegades que no sé tornar a la botiga perquè els talls em fan donar voltes i voltes. Els "pobres" treballadors s´escusen dient que estan treballant i si volem millores a la ciutat o pisos ells son un mal menor....:"Niño!! yo ya trebajava quando tu colgabas de los hue....," solen respondre. Els figuerencs hauriem de respondre:" Nossaltres ja estem treballant o arribarem a la feina tard!!!"



Creieu que és necessari fer la recollida de vidre o cartró, descarregar materials de construcció a les hores crítiques, hores que la resta dels mortals anem a treballar o portem els nens a l´escola.....PLANIFIQUEM!!! Tots podem conviure!!!!

Avui, els meus organs genitals no han donat per més, he portat els nens al cole, els dos carres habituals tallats, la tercera opció em fa perdre 10 minuts i la quarta segur que més de 20 minuts,-vol dir sortir de Figueres per tornar entrar per una altra punta.- Com és habitual el caos per aparcar...., aconsegueixo deixar els nens a les 8.55h i sorpresa per anar a la feina dos opcions: una relativament ràpida i una que em suposa fer una volta pel cinturó o per la ronda 18 minuts com a mínim. Trio la primera, camions descarregant, màquines, tanques i redireccionat a la segona opció!! Aclareixo que una simple instància a la policia local indicant el motiu, carrer i hora del tall queda concedit, dubto que es pugui tancar tota una illeta de carrers perquè si, els talls son per descarregar, moure maquinotes i varis... ells tenen el poder. Ningú ho controla, NO ES CONTROLA quins carrers tenen dret de tallar, a quines hores ho fan, i ningú sap per on ha de passar i quines son les rutes alternatives, tot es transforma amb culs de sac!!!, trampes mortals pels soferts ciutadants. Per cert, voreres?¿ tambè tallades que fan els pobres pares i mares amb cotxet, la gent amb cadira de rodes o simplement la gent amb poca mobilitat!!!!
Figueres´sempre ha sigut un caos circulatori però, ja n´hi ha prou!!!! Estem emprenyats, arribem tard a treballar, saps quan et trobaràs una tanca que farà perdre 20 minuts per tornar la teva ruta inicial, donant voltes i voltes!!!!




Fí de la primera escomesa: Continuarà..., Blade07